Викладачі БДМУ взяли участь у Міжнародній конференції

Дата публікації допису: Dec 11, 2014 7:31:9 PM

Вже 8-й рік поспіль у листопаді проходить Міжнародна науково-практична конференція студентів та молодих вчених «Актуальні проблеми зовнішньої політики України».

Традиційно учасниками є представники більше 20 ВНЗ України, а також провідних навчальних закладів Польщі, Румунії, Франції, Росії.

Серед організаторів конференції є викладачі кафедри психології та соціології Н. М. Бурейко та О. І. Павлюк. Зокрема, цього року О. І. Павлюк була модератором секції «Актуальні проблеми міждержавних відносин», де активно обговорювались зовнішньоекономічні проблеми Європейського Союзу та перспективи їх розвитку, основні концепції у сучасній зовнішній політиці Канади, значення та зростаюча роль Румунії у Чорноморському регіоні, зовнішньополітичні цілі американської дипломатії та багато інших питань.

Основною метою конференції є створення майданчику для діалогу молодих науковців щодо двосторонніх відносин України з державами-сусідами, співпраці з міжнародними організаціям, розвитку міжнародних відносин у період глобалізації, а також забезпечення та дотримання прав людини в Україні та у світі. Цього року ключові твердження, які одностайно були підтримані учасниками, стосувалися недопущення порушень норм міжнародного права, врегулювання проблем на Сході України мирним шляхом, а також дотримання права народу самостійно визначати свій зовнішній курс.