Студенти і викладачі провели семінар, присвячений річниці Буковинського віча

Дата публікації допису: Nov 22, 2015 9:8:0 PM

З нагоди відзначення річниці Буковинського вічавикладачі кафедри психології та соціології

Безарова Г.І., Суровцев О. А. та Павлюк О.І. провели для студентів спеціальності «Лікувальна справа» науковий семінар на тему «Зміст та значення Буковинського віча 1918 р.: сучасна інтерпретація у контексті нових зовнішньополітичних викликів».

Учасники заходу мали змогу детальніше познайомитись з причинами та умовами проведення народних зборів, які пройшли 3 листопада 1918 р. в місті Чернівці та проголосили возз’єднання Північної Буковини із Західно-Українською Народною Республікою.

Викладачі Безарова Г.І. та Суровцев О. А. розповіли студентам БДМУ про розвиток Буковини під владою Австро-Угорщини, яка була привілейованим краєм, та про відмінності між Галицькою та Буковинською суспільною думкою.

Павлюк О. І. наголосила на важливості відзначення цієї історичної дати, оскільки у цей день ми згадуємо тих сміливих буковинців, які у надзвичайно складних зовнішньополітичних та внутрішньоекономічних умовах вийшли на площу задекларувати та публічно продемонструвати бажання бути єдиною вільною незалежною Україною.