Презентація монографії

Дата публікації допису: Oct 05, 2016 8:52:48 AM

17 вересня викладач кафедри психології та філософії Олеся Павлюк презентувала свою монографію «Політика США щодо Ірану: від співробітництва до політики «стримування» на у рамках проведення всеукраїнського Форуму видавців у Львові. 

Результати дослідження, які Павлюк О.І. представила на презентації, мають важливе практичне значення не тільки для більш глибокого розуміння американської зовнішньої політики щодо ісламського світу на Близькому і Середньому Сході, але й залишаються актуальними для України. Зокрема, на підставі проведеної аналогії подібностей асиметричності відносин Ірану з США та Росії і України, автор обґрунтувала у монографії необхідність розробки української стратегії стримування російської агресії і створення умов для багатосторонніх дипломатичних переговорів та досягнення офіційних домовленостей щодо деескалації конфлікту із використаного багаторічного досвіду Сполучених Штатів Америки.

Проблема американсько-іранських відносин довгі роки залишається однією з найбільш актуальних тем світової політики. В полі американських геополітичних інтересів Іран є державою, яка має величезне стратегічне значення для США. Завдяки такому місцю, Іран здатен впливати не тільки на регіональні процеси на Близькому та Середньому Сході, але й на глобальну безпеку, генеруючи своєю політикою міжнародну нестабільність. Одним із чинників такого глобального впливу є енергетичний чинник, завдяки якому Іран здатен чинити суттєвий вплив на динаміку світових цін на нафту.

ГО «Форум видавців у Львові» діє з 1994 р. та здійснює культурні, освітні та соціальні проекти, спрямовані на заохочення читання та просування літератури, на розвиток книговидавництва та бібліотечного сектору, підвищення культурного та освітнього рівня молоді.

Багато уваги приділяється просуванню читання поміж дітей та молоді: читання презентується як спосіб успішної соціальної адаптації, яка сприяє формуванню високорозвиненої особистості, здатної інтегруватися у світове співтовариство.