Зустріч студентів з експертом Реанімаційного Пакету реформ

Дата публікації допису: Nov 09, 2017 12:24:25 PM

2 листопада 2017 року у Вищому державному навчальному закладі України «Буковинський державний медичний університет» відбулася зустріч студентів 1 курсу та викладачів з експертом Реанімаційного Пакету реформ Олександром Ябчанка. 

Із вступним словом виступила завідувач кафедри психології та філософії проф. Алла Борисюк, яка зазначила, що проведення заходів, які  присвячені проблематиці реформ, є дуже інформативними для науковців та студентів. Наголосила на важливості знань про те які реформи впроваджуються в Україні, які проблеми вирішує конкретна реформа, як вона зачіпає пересічного громадянина, які можливості відкриває, з яких елементів складається.

У зв’язку з тим, що нещодавно Верховна Рада України ухвалила медичну реформу, така зустріч є дуже актуальною саме для медичного університету. Захід відбувся у форматі лекції-дискусії на якій розглядалися наступні питання:

1.    Які етапи впровадження медичної реформи?

2.    Від кого залежить підвищення якості медичних послуг?

3.    Гарантований пакет медичних послуг: як отримати і чи насправді він безкоштовний?

4.    Як і навіщо укладати декларацію про вибір лікаря первинної медичної допомоги?

Запрошений експерт Реанімаційного Пакету реформ Олександр Ябчанка зазначив: «Ухвалення Радою законопроектів – це ще далеко не реформа, а лише можливість її реалізувати. Впровадження буде залежати від ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування, обласних і районних державних адміністрацій, керівників медичних закладів, медичних працівників громадських організацій, і звичайно, активності громадян. Кожен має виконати свою частину роботи».