Заходи до Дня науки на кафедрі психології та соціології

Дата публікації допису: Nov 22, 2015 9:3:31 PM

На кафедрі психології та соціології БДМУ 5 листопада було проведено круглий стіл

на тему: «Здобутки та перспективи наукового пошуку кафедри психології та соціології». Викладачі обговорили наукові здобутки і результати науково-дослідної роботи за 5 років та визначили основні напрямки наукового дослідження на період 2016-2020 рр.

Також разом зі студентами 1-го курсу медичного факультету №4 спеціальності «Педіатрія» проведено науковий семінар на тему: «Шляхи професійної самореалізації майбутнього лікаря».

Захід розпочався з привітань в.о. завідувача кафедри психології та соціології, професора Алли Борисюк, яка відзначила актуальність запропонованої для розгляду теми й окреслила напрями професійної реалізації майбутнього фахівця.

Ініціатором та ведучою заходу виступила викладач кафедри психології та соціології Любов Любіна, яка зауважила, що професійна самореалізація є соціалізованим шляхом гармонійного розвитку особистості, що поєднаний із здобуттям професійно-практичного та духовного досвіду в процесі професійного навчання на етапі первинного професійного становлення (навчання у ВМНЗ) та вдосконаленням фахового зростання в процесі виконання професійних ролей і обов'язків.

Поєднаний зі здобуттям професійно-практичного та духовного досвіду в процесі професійного навчання та вдосконалення фахового зростання в процесі виконання професійних ролей є невід’ємним атрибутом розкриття і здійснення особистісного професійного потенціалу.

Доцент Марина Тимофієва ознайомила студентів з матеріалами наукового дослідження кафедри з даної проблеми. Зазначено, що професійний розвиток студента-медика невіддільний від особистісного, адже в їх основі лежить принцип саморозвитку, який детермінує здатність особистості до творчої та професійної  самореалізації.

Під час заходу відбувалось активне обговорення важливих питань з визначеної проблематики. У тому числі – проблема професійного становлення як самореалізація особистості майбутнього лікаря; особистість лікаря в умовах динамічної зміни ринку праці; проблема професійної самореалізації особистості лікаря в процесі різноспрямованої професійної підготовки.

До наукової дискусії долучились ст.викл. Г. Безарова, викл. В. Осипенко, викл. О. Павлюк, викл. А. Тодоріко. Загалом, засідання круглого столу пройшло цікаво, продуктивно та динамічно.