Робота гуртківців з методиками позитивної крос-культурної психотерапії

Дата публікації допису: Apr 12, 2017 6:20:2 AM

4 квітня було проведене заняття Наукового гуртка на кафедрі психології та філософії. Доцент МаринаТимофієва представила техніки з позитивної крос-культурної психотерапії та арт-терапії. Гуртківці мали можливість дослідити індивідуальні властивості, особливості в міжособистісних стосунках, сфокусуватись на ресурсах, відчути свої здібності та отримати досвід прийняття відповідальності на себе.

Гармонійна особистість – це психологічно врівноважена особистість, злагоджена внутрішньо і зовнішньо, у неї характерний прояв цілісності психічних властивостей і процесів. Психологічна гармонія виробляється у процесі виховання особи й участі її у життєдіяльності. Поняття гармонії можна розглядати в різних аспектах. Основні з них: розмірне існування зовнішнього і внутрішнього буття особистості, тілесного, психічного і духовного буття; існування в різних середовищах – природному, предметному, соціальному. Ще один аспект гармонії особистості – узгодженість розвитку й функціонування основних сфер особистості.

Студенти проявили інтерес та активність в дослідженні, мали можливість пізнати баланс власних сфер життя. Також виступили з темами власних наукових вподобань.