Онлайн-семінар на тему: «Психічне здоров’я людини як основа щасливого життя»

Дата публікації допису: Oct 12, 2020 9:0:48 AM

8 жовтня з нагоди Всесвітнього Дня психічного здоров’я співробітники кафедри психології та філософії Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет», в рамках наукового гуртка кафедри,  провели онлайн-семінар  зі студентами 1-5 курсів спеціальності «Медична психологія», «Медична та психологічна реабілітація» на тему: «Психічне здоров’я людини як основа щасливого життя». Під час проведення заходу  Любов Любіна - дитячий та сімейний психолог, кандидатпсихологічних наук, старший викладач кафедри психології та філософії, звернула увагу присутніх на те, що психічне здоров’я має першочергове значення для особистого благополуччя, підтримки здорових сімейних відносин і здатності кожної окремої людини відчувати радість та задоволення від життя. Розповіла про досвід проведення просвітницьких акцій, які вже декілька років поспіль колектив кафедри психології та філософії БДМУ, співробітники медико-психологічного центру спільно з Чернівецькою філією Української спілки психотерапевтів та психологами міста проводять у м. Чернівці для мешканців міста та області з питань психічного та психологічного здоров’я особистості.

Кандидат психологічних наук, викладач кафедри психології та філософії, Вікторія Осипенко розповіла студентам про особливості збереження психічного здоров’я, наголосивши на стигматизації цієї теми в суспільстві та  обґрунтувала значимість своєчасного звернення до психолога з метою ефективного розв’язання актуальних проблем особистості.

Доцент кафедри психології та філософії Олеся Павлюк висвітлила основні психологічні фактори подолання криз професійного становлення, динаміку їх розвитку в процесі навчально-професійної діяльності майбутнього фахівця, що дозволяє виявити нові резерви подолання психологічних криз. Адже вибір професії є ключовим моментом в житті молодої людини, який стимулюється і соціальними вимогами, і особистими мотивами стати самостійним.  Якщо особистісні особливості і вимоги до професії узгоджуються один з одним, то у молодої людини виникають відчуття задоволення своїм покликанням, відбувається розвиток її здібностей і схильностей. У разі ж їх неузгодженості професія  стає джерелом болісних переживань і деформує особистість.

Кандидат філософських наук  Анна Слубська наголосила підкреслила наскільки необхідним, в умовах сьогодення та соціальної дистанції є збереження психічного здоров'я суспільства й студентської молоді, зокрема та наголосила, що в БДМУ функціонує  медико-психолочіний центр, який надає психологічний супровід навчального процесу та консультативну  допомогу студентам нашого університету.