Викладач БДМУ взяла участь у міжнародній конференції у Відні

Дата публікації допису: May 06, 2015 6:58:38 PM

23-25 квітня у Віденському університеті відбулася щорічна міжнародна конференція «Криза та солідарність в європейській історії» (GRACEH),

що з 2007 року є спільним науковим проектом Віденського університету (м. Відень, Австрія), Центральноєвропейського університету (м. Будепашет, Угорщина) та Європейського університету (м. Флоренція, Італія). Метою конференції GRACEH є розгляд проблемних питань в історії від раннього модерного періоду до сучасності із використанням міждисциплінарного підходу. Крім того, захід є платформою для співпраці між науковцями-початківцями та знаними гуру наукових досліджень.

Викладач кафедри психології та соціології, к.політ.н. Надія Бурейко представила на конференції результати свого наукового дослідження, взявши участь у робочій секції «Україна – новий тип кризи?». Під час дискусії учасниками було обговорено основні проблеми та перспективи участі України в Східному партнерстві, запропоновано нові форми теоретичного переосмислення даної ініціативи Європейського союзу, проаналізовано проблеми ідентичності в Україні та інформаційний аспект українсько-російського конфлікту як нового типу психологічної кризи в Європі.