Революціонер очима революціонера

Дата публікації допису: Mar 13, 2014 6:39:47 PM

У дні, коли український народ повстав проти кривавого режиму, за яким постала загроза територіальній ціліснісності та недоторканості державних кордонів України,закликом до єднання, мужності, гідності та боротьби в ім’я свого народу стали слова українського генія – Тараса Шевченка – «Борітеся – поборите».

«Шевченко – революціонер»  такою стала тема дискусії, проведена викладачем кафедри психології та соціології, к.політ.н. Надією Бурейко зі студентами 23-26 групи І курсу спеціальності «Лікувальна справа». У дискусії взяв участь запрошений гість – активіст ЄвроМайдану, журналіст Спільнобачення Володимир Карагяур. Зустріч було розпочато зі вступного слова проректора з науково-педагогічної роботи та виховання Ніни Іванівни Зорій і  перегляду відео, на якому уривок з Шевченкіського «Кавказу» читає вірмен Сергій Нігоян, який трагічно загинув, охороняючи ЄвроМайдан. Володимир Карагяур  особисто знав загиблого героя, як і багатьох інших активістів, що борючись за гідне майбутнє, стояли у самому серці своєї країни. Володимир поділився зі студентами роздумами про те, що допомагало вистояти на Майдані, що не давало зламатися, що єднало та надихало людей із різних соціальних прошарків, різного етнічного походження, різних політичних вподобань там, де за барикадами відбувалося дорослішання нашої нації.

І  вам слава, сині гори,

Кригою окуті.

І вам, лицарі великі,

Богом не забуті.

Борітеся — поборете!

Вам бог помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

У ході дискусії говорили про факти біографії нескоренного революціонера Т. Шевченка, проводячи паралелі із сучасністю, з сумом констатували циклічність важких сторінок української історії, з радістю – наявність героїв в усі часи, які готові боротися за благо Вітчизни. Бо герої не вмирають…