Профорієнтаційна робота серед диреткорів та учнів загальноосвітніх шкіл

Дата публікації допису: May 27, 2019 2:4:7 PM

Професорсько-викладацький склад Буковинського державного медичного університету взяв участь у проведенні єдиного Дня цивільного захисту та об’єктивного тренування.

10 травня на базі Берегометської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 для директорів загальноосвітніх шкіл та учнів Вижницького району викладачі БДМУ демонстрували основи надання серцево-легеневої реанімації на етапі надання першої долікарської допомоги та накладання пов’язок на окремі ділянки тіла в екстренних ситуаціях.

Захід розпочала помічник ректора з іміджевої політики, професор Алла Борисюк, яка розповіла про психологічні аспекти евакуації дітей у школі. Про важливість вміння та як проводити серцево-легеневу реанімацію розповіла асистент кафедри фтизіатрії та пульмонології Інга Єременчук.

Викладачі брали участь у моделюванні ситуації психологічної підготовки дітей та вчителів, спільно з ДСНС у Чернівецькій області проводили евакуацію особового складу школи.

Багатьом вчителям вдавалося провести масаж серця та штучне дихання правильно, що викликало захоплення. Учні охоче демонстрували відпрацьовані навички накладання пов’язок.