10-11 березня 2021 року було проведено тренінги зі профілактики стресу та розвитку навичок стресостійкості для студентів-стоматологів

Дата публікації допису: Oct 19, 2021 6:29:2 AM

10-11 березня 2021 року співробітники МПЦ БДМУ провели тренінги зі профілактики стресу та розвитку навичок стресостійкості «Стрес-менеджмент. Тренінг управління стресом» для студентів спеціальності 221 «Стоматологія» стоматологічного факультету.Стрес переслідує нас всюди і жити без нього майже неможливо, оскільки не кожна сучасна людина здатна сприймати проблеми і неприємності спокійно. У цьому випадку впливу стресу не уникнути і організму може бути завдано непоправної шкоди. Лікарі радять людям загартовувати себе не тільки у фізичному плані, але і в психологічному для того, щоб бути готовим до будь-яких негараздів.

10 березня під час тренінгу зі студентами 1 курсу Любов Любіна акцентувала увагу на обговоренні загальних та індивідуальних причин виникнення стресового стану у студентів. До індивідуальних причин студенти віднесли ситуації невпевненості у власних силах, знаннях, невміння керувати своїм внутрішнім станом, невротичні риси характеру, зухвалість, демонстративність, втому, зумовлену підготовкою до іспиту. До загальних причин студенти віднесли необхідність тривалий час очікувати ситуацію іспиту, вимоги та особистість викладача, необхідність отримати гарну оцінку (вимоги батьків, отримання стипендії).Під час тренінгу студенти першокурсники ознайомились з цікавою інформацією, перевірили себе на стресостійкість, відповівши на запитання тесту та зробили легкі фізичні вправи для зняття фізичної і психічної напруги. Такий формат спілкування дуже сподобався присутнім заходу.

11 березня на зустрічі зі студентами 2-6 курсів працювали Вікторія Осипенко та Олександр Поліщук, обговорювали з учасниками тренінгу проблеми стресу у житті людини, розглянули психофізіологічні функції сну, дали поради щодо зняття емоційної напруги для студентів, виявили ступінь стрессогенного стану, освоїли способи управління емоційним станом, а також способи поліпшення настрою. Орієнтували учасників тренінгу на позитивне мислення і підвищення психологічної культури

Керівник медико-психологічного центру Олександр Поліщук розповів студентам про те, що стрес є загрозою фізичному і психічному здоров’ю людини. Життя без нього є мрією багатьох людей, які стикаються з численними проблемами і труднощами. Кожна людина по різному ставиться до проблеми, що виникає і відповідно до цього формується поняття стресостійкості.

На зустрічі студенти дізнались про типи нервової системи, а також про фактори, які викликають стреси. Особливу увагу Вікторія Осипенко звернула на антистресові навички поведінки: зміна поглядів на проблему, почуття гумору, певна релаксація тілом, диханням, фізична праця, свіже повітря, спілкування із приємними людьми.

Наприкінці зустрічі студенти висловили слова щирої подяки організаторам заходу.