Тренінг "Арт-терапія в осмисленні емоцій"

04.10.2023 До Дня психічного здоров’я було проведено тренінг «Арт-терапія в осмисленні емоцій». Під час тренінгу доцент кафедри психології та філософії Марина Тимофієва та студенти спеціальності «Медична психологія», 1, 2 курсів Ангеліна Макарова, Анастасія Бідюк та Марина Олійник, приймали активну участь в підготовці та проведення тренінгу.

Під час війни кожна людина зіштовхується з безліччю непростих ситуацій. Тому коливання настрою загострюються. Наші емоції послідовно змінюють одна одну, тому їх важливо проживати і відпускати, аби залишатися в ресурсі.

Щоб «контролювати» емоції, важливо усвідомлювати, приймати і, за необхідності, думати, які за емоцією стоять незадоволені потреби, щоб по можливості задовольнити їх.

Наш емоційний стан – це опора і ресурс, запорука психічного здоров’я, що дозволяє нам піклуватися про себе та близьких.

Тренінгові технології дають можливість студентам активно застосовувати набуті теоретичні знання на практиці, досліджувати складні питання та проблеми в умовах моделювання ситуацій, близьких до реального життя, досліджувати власний емоційний стан, розвивати важливі якості, формувати ціннісні орієнтації та компетентності.

 

 

Підготувала доцентка кафедри психології та філософії  Марина Тимофієва