З нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, студенти 4 курсу спеціальності «Медична та психологічна реабілітація» разом із к.пс.н., ст.викл. кафедри психології та філософії БДМУ Любіною Л.А. відвідали обласний центр медико-соціальної реабілітації

Дата публікації допису: Dec 05, 2019 12:53:33 PM

3 грудня 2019 року з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, студенти 4 курсу спеціальності «Медична та психологічна реабілітація» разом із к.пс.н., ст.викл. кафедри психології та філософії БДМУ Любіною Л.А. відвідали обласний центр медико-соціальної реабілітації Міжнародний день людей із інвалідністю покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

Студенти мали можливість ознайомитись зі специфікою та методикою роботи різних фахівців єдиного у Чернівцях обласному центрі медико-соціальної реабілітації дітей (відділення нейрореабілітації дітей раннього віку) та дізналася, як лікують дітей із ДЦП, аутичного спектру, розумовою відсталістю, про власноруч зроблену підвісну систему та інклюзивне навчання.

Обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей розташований на бульварі Героїв Крут, 11. Відкрили його у 2008 році. У реабілітаційному центрі кожна дитина займається за індивідуальною програмою, яку створює реабілітаційна комісія, вона складається із провідних фахівців. Після огляду дитина проходить повний курс спеціальної  реабілітаційної програми. Студенти – майбутні медичні психологи разом із фахівцями проводили корекційні заняття з дітьми раннього віку, під наглядом спеціалістів використовували різні методики та вправи.