Школа лідерів БДМУ продовжує свою роботу

Дата публікації допису: Nov 17, 2016 7:30:53 AM

1 листопада відбувся конкурсний відбір слухачів навчально-практичного проекту «Школа лідерів» БДМУ.

Студенти І-ІІІ курсів ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» мали нагоду ознайомитися із концепцією, метою й основними завданнями проекту.

Зустріч зі студентами розпочала проректор з науково-педагогічної роботи та виховання, доцент Ніна Зорій, яка ознайомила студентів з діяльністю органів студентського самоврядування і вимогами, що висуваються до студентських лідерів сьогодні.

Завідувач кафедри психології та філософії БДМУ професор Борисюк Алла наголосила на значимості та необхідності подібних проектів особистісного росту в умовах трансформації українського суспільства, з метою формування чіткої особистісної й громадської позиції студента вишу.

Координатори проекту «Школа лідерів» (викладач кафедри психології та філософії Вікторія Осипенко та студентка 4 курсу медичного факультету №2 Паранюк Юлія) провели діагностику лідерських якостей студентів та запропонували присутнім заповнити анкету учасника проекту.

Окрім того, на зустріч завітали випускники «Школи лідерів» першого набору, студентка 3 курсу медичного факультету №4, дійсний член Студентської ради – Яна Чебан та студент 3 курсу медичного факультету №1, староста курсу – Микола Амелін, які проходили навчальний курс в рамках проекту з жовтня 2014 року по листопад 2015 року.

До участі в проекті було відібрано 43 студенти 1-3 курсів БДМУ. Перше засідання «Школи лідерів» 2016 року. 8 листопада відбулось урочисте відкриття та перше засідання «Школи лідерів» БДМУ. Перше офіційне засідання для слухачів «Школи лідерів» розпочалася зі слів привітання проректора з науково-педагогічної роботи та виховання доцента Ніни Зорій, завідувача кафедри психології та філософії БДМУ, професора Алли Борисюк, викладачів кафедри психології та філософії Вікторії Осипенко і Любов Любіної та голови Студентської Ради БДМУ Віктора Романчука, які ознайомили слухачів з особливостями та перспективами участі в проекті, окресливши основні напрямки роботи.

Окрім того, в рамках першого засідання відбувся ознайомчий комунікативний тренінг, який дав можливість учасникам презентувати своє бачення «ідеального лідера», виявити недоліки та переваги в презентованих позиціях та почати формувати практичні навички по роботі з командою.

Проект «Школа лідерів» – це програма інтерактивних занять, створена за ініціативи Студентської раді БДМУ, адже студенти неодноразово виявляли інтерес до методів розвитку лідерських якостей і бажання цілеспрямовано займатися проблемами лідерства під керівництвом психологів, політологів, PR-технологів.