27 листопада 2020 року для студентів першого курсу спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація» фармацевтичного факультету було проведено соціально-психологічний онлайн тренінг «Початок шляху» або важливе про адаптацію першокурсника

Дата публікації допису: Oct 19, 2021 6:24:40 AM

Психологи медико-психологічного центру БДМУ Любов Любіна та Вікторія Осипенко разом з керівником центу Олександром Поліщуком з метою полегшення процесу адаптації студентів першокурсників провели соціально-психологічні тренінги для студентів 1 курсу 1 та 2 груп спеціальності 226 «Фармація, промислова фармація». Основною метою запропонованих проведених тренінгів з адаптації було: сприяння психологічній адаптації студентів до умов навчання; корекція хибних очікувань і типових ілюзій щодо навчання; підвищення мотивації навчання; знаходження оптимальних моделей поведінки в студентському середовищі.Зі студентами 1 групи працювала Любов Любіна та Олександр Поліщук, психолог ознайомила студентів з основним поняттями тренінгу, основними труднощами, які виникають в процесі адаптації студентів до умов навчального середовища у форматі дистанційного навчання. Студенти мали можливість відпрацювати навички тайм-менеджменту та підтримки свого психічного здоров’я.

Зі студентами 2 групи працювала Вікторія Осипенко, розповіла молодому студентству про можливості розвитку та реалізації особистісного потенціалу в медичному університеті та важливі кроки щодо адаптації в умовах дистанційного навчання.

Під час зустрічей Олександр Поліщук розповів студентам про студенти дізнавалися від яких факторів залежить ефективність адаптації, що позитивно впливає на психічне здоров’я особистості, з якими групами труднощів зустрічаються студенти першокурсники і коли варто звертатись по допомогу до психологів.

Крім того, студенти отримали інформацію про основи корпоративної культури та традиції БДМУ. Їм розповідали про активну громадянську позицію та соціальну відповідальність, знайомили з різними програмами та проектами.